1.2.2016

Keittiövaaka ja suhteeni trendivihreään

Katsotaanpas illanistujaisiksi muutama tummanrouhea kuva meidän keittiömme välitilasta. Olen viime aikoina kutonut postauksiin pilkahduksia joululahjoista ja tässä taitaa olla nyt niistä viimeinen. Toivoin siis lahjaksi mustaa mekaanista keittiövaakaa, kun entinen elektroninen versio pomppasi käyttöön työhuoneeseen.

Olen aina ihaillut Nicolas Vahén ja Bloomingvillen vastaavia versioita, mutta en todellakaan halunnut rasittaa tonttujen kukkaroa niillä. Löysinkin yli puolet edullisemman vaihtoehdon kotimaiselta Heirolilta ja tyytyväisenä raapustin toiveen listaan. Vaaka on ollut mieluinen ja haluan pitää sen reilusti esillä, vaikka välitila muuten hyvin karsitulla linjalla jatkaakin.

Panttasin lahjatoiveiksi monia sellaisia asioita (tämä vaaka, lakanat, päiväpeitto, mustavalkoiset Taika-astiat, lampaantalja...), joista haaveilin jo pitkin viime vuotta, mutta joita en tarkoituksellakaan halunnut shopata heti ensimmäisellä aatoksella. Pihistäminen on minulle tärkeää. Minusta on nautinnollista kituuttaa ja odotuttaa itseään tällaisilla asioilla; viime vuoden tavarankarsintarumba sai minut entistä enemmän vastustamaan ylimääräisiä hankintoja ja kesän ulkomaanreissun jälkeen en tainnutkaan ostella mitään uutta sisustukseen - ainoastaan DIY-jutut muuttivat kotimme ilmettä. Kaukainen sisustushaaveeni on saada koti joskus niin valmiiksi ja mieleiseksi, ettei mitään tarvitsisi enää muutella tai hankkia. Tässä talossa tuo haave tuskin tulee vielä toteutumaan, mutta ehkä sitten seuraavassa.

Keittiöaiheeseen ja hankintamietintöihin sopii hyvin tämä viimeinenkin kuva. Olette varmasti monissa postauksissa ja instakuvissa bonganneet Tikkurilan bloggareille lähettämiä puukauhoja, joiden päät on dipattu trendivihreällä. Kauhalähetyksen sain minäkin, mutta kuten näette, heti oli modattava kapustat mieluisammiksi. Eleenä lähetys oli todella kiva ja ilahduttava, mutta vihreä ei uppoa tänne sitten millään. :) 

Toisaalta ymmärrän, miten hauskaa voi olla ripotella kotiin uutta ilmettä kussakin hetkessä vallitsevien trendien mukaan (olen sitä minäkin joskus värien perässä juossut), mutta toisaalta näen, että se pitää alituisesti yllä pientä varustelukierrettä - trendit kun uusiutuvat koko ajan. Tämä taas sotii vastaan ajatustani ylimääräisten hankintojen välttämisestä. Oma makuni on myös muotoutunut viime vuosina niin vahvaksi, että en osaa enää samaistua ajatukseen, että innostuisin jonkun ulkopuolisen määrittelemästä trendiaallosta. Trendikkyys ei ole minulle oikeastaan mikään arvo. En voi kuitenkaan sanoa dissaavani trendejä, pikemminkin suhtaudun niihin neutraalilla hälläväliä-asenteella ja hymyillen. Saattaahan niistä joku joskus kolahtaa. Ehkä. 

Mitäs sinne kuuluu? Me olimme lauantaina hankifutisturnauksessa - olipahan mukava tapahtuma! Sukuloimaankin siinä ohessa ehti. Sunnuntai oli taas totaalinen kotipäivä köllöttelyineen ja hitaine päivälenkkeileen. Aurinkoa on viime viikkoina näkynyt todella ihanasti ja tunnen voimautuneeni siitä valtavasti. ♥ Kunpa tuo möllykkä jaksaisi paistaa nyt kunnolla, eikä piiloutuisi pilvien taakse viime talven tapaan. Kun kotona ei ole enää mitään erikoista raivattavaa, aloitin tänään siivousprojektin töissä, omassa luokassani. Mikä nautinto olikaan saada kasaan jätesäkillinen poistoon menevää kampetta. :)

Kivaa iltaa!

16 kommenttia:

  1. Kaunis vaaka ja kiva, että löysit huokeamman version! Se piristää aina mieltä! Voi tuo vihreä...ei sitten yhtään minun makuuni, mutta niin sanoin kuparinkin kanssa ja 6-12kk myöhemmin se näyttikin tosi hyvältä!! Melkein voin 99% varmuudella sanoa, etten tälle vihreälläe kyllä lämpene!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minä pidän aina suurena voittona, jos löydän jotain ihanaa edullisesti... x) Hei joo, kuparille lämpesin kyllä minäkin, mutta reilulla viiveellä. :)

      Poista
  2. Tuossa nuukailu-asiassa olemme kuin yö ja päivä :D Minusta on ihanaa ostella kaikenlaista ja kokoajan. Kolme vuotta vanha sohva on jo VANHA :D Keittiövaaka on muutes tosi söötti, pitäisi itsekin ostaa uusi vanhan tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaisuus täydentää samankaltaisuutta. <3 Voi sua, minä JUST eilen mietin, että säilyisköhän meidän viisi vuotta vanha sohva vielä seuraavaankin taloon... :')

      Poista
  3. Joskus aikoinaan oli vihreä kausi, ja sain siitä väristä tarpeekseni. Tällä hetkellä vihreiksi pilkuiksi riittää pari viherkasvia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvit väripilkkuina kuulostaa hyvälle, oliivinvihreä erityisesti on lehdyköissä kaunis! <3 :)

      Poista
  4. Tuo vaaka on <3 täällä vastaava beige majailee keittiössä ja niin tykkään siitä kovaa :)

    Kuinka ihanat nuo ottimet <3

    Ihanaa helmikuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ollaan vaakasamiksia! :D Meillä mies on toivonut uusia puukauhoja, joten sinällään nämä tulivat kuin nappi silmään. :D

      Poista
  5. Ihana vaaka, todellinen namupala! <3 Ja täällä ollaan vähän niin ja näin vihreän kanssa, meillä oli oliivinvihreä maalattu "raita" ruokailutilassa edellisessä kodissa. Tykkäsin kyllä kovasti, mutta en enää kuitenkaan ottaisi vastaavaa... Itse koitan päästä tuohon samaan harkitsevaan tilaan ja osaltaan siellä jo ollaankin, mutta näitä pieniä sisustusostoksia on ihan liian helppoa tehdä ja niitä tulee harvoin harkittua kovin pitkään.

    Mukavaa helmikuun alkua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namupala nimenomaan! <3 Meidän leveyksillä vaikuttaa vähän sekin näihin hankintoihin ja niiden välttämiseen, ettei lähellä ole kummoisia sisustuskauppoja. :') Minä en myöskään juuri nettikaupoissa seikkaile, joten sinällään linja on helppo pitää. :D

      Poista
  6. Hyvin kirjoitettu, itsekin ajattelen aika samalla tavalla. Trendi ei vie kokonaan mukanaan, jotain sieltä saattaa tarttuakin. Jotkut trendit tekevät vain pitkään pitkään vaikutusta ennen kuin iskevät yhtään tai sitten eivät iske koskaan, enkä tarkoita ajatellen omaa kotia vaan yleensäkin. Isompia oman kodin hankintoja tulee nykyisin mietittyä todella pitkään, halpoja ja pieneiä hankintoja tulee tehtyä liiankin helposti ja siitä kun vielä pääsisi eroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä kommentti, Minttu! Niinkuin S:llä, mullakin kupari kolahti viiveellä. Messinki viehättää nyt vähän nopeammin, mutta varsinaisia värejä karsastan kovasti. :D

      Poista
  7. Todella kiva keittiövaaka , meilläkin oli tuollainen mutta myin sen pois kun ei koskaan tullut käytettyä :)

    VastaaPoista
  8. Vaakaakin enemmäm ihastuin teidän kahvi/teekannuun ;) Mistä olette hankkineet sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teekannu on ostettu Tanskasta, Odensen Bahnesta. Oli löytö poistomyynnistä, joten luulen ettei näiä saa enää mistään. :/

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...