29.10.2013

Rye bread

Pakko jatkaa vielä vähän herkutteluaiheella, sillä tänään saimme emännän äidiltä perinteisen herkkulähetyksen.


10 omatekoista ruisleipää, jotka hyvällä tuurilla riittänevät marraskuun loppuun. Me olemme aivan hurjia ruisleivän syöjiä: tällaisia kokonaisia leipiä saattaa upota kaksikin viikossa! Emäntä on aina vieroksunut kaupan ruispaloja ja leipäkannikoita - miten niistä voisi tykätä, kun on pienestä pitäen syönyt oikeaa leipää. Isäntä on myös hurahtanut samoille linjoille ja nykyisin meidän talossamme onkin kauhistus, jos pakkasesta ei enää löydy omatekoista leipää sulatettavaksi.


Emännän äiti lupasi aikoinaan pitää tyttärensä niin kauan leivänsyrjässä kiinni, kunnes tämä asuu omassa talossaan ja tekee itse leipänsä. Oletusarvona tässä lupauksessa oli tietenkin, että tyttären talosta löytyy leivinuuni. Noh, leivinuuniahan meiltä ei löydy, eikä sähköuuni aja samaa asiaa, joten äitsykälle terveisiä: kiitos tästä satsista, ja palataan asiaan piakkoin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...